Swedish Cookies / Glöggkakor

IMG_7557
IMG_7558

Ni kanske också har lite glögg kvar från julen som bara blir ståendes? Då passar det utmärkt att göra kakor på glöggen. Har man inte glögg hemma så kan man byta ut glöggen mot kaffe.

Ca 25 st kakor / Cookies:
3 1/2 dl havregryn / 3 1/2 cup oats
2 dl vetemjöl / 2 cup flour
1 dl stevia / 1 cup stevia
1 1/2 tsk bakpulver / 1 1/2 teaspoon baking powder
1 1/2 dl russin / 1 1/ cup raisin
175 gr margarin / 175 gr margarine
1 1/2 lättglögg alt kaffe / 1 1/2 Swedish glögg or coffee

Tillagning: Mixa de torra ingredienserna först i en bunke. Smält smöret och tillsätt det och glöggen i bunken. Låt svälla 15 min. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 175 grader i 10 min.

You may also have some Swedish glögg left over from Christmas that only gets standing? Then it fits perfectly to make cookies of the glögg. If you don’t have any glögg at home so you can replace it with coffee.
Cooking: Mix the dry ingredients first in a bowl. Melt the butter and add it and the glögg/coffee in the bowl. Let swell for 15 minutes. Spoon out the mixture on a baking sheet and bake in the oven at 175 degrees for 10 minutes.
Xo

You may also like

About the author

elli

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *