Jag är stolt att likna min mamma

Hej hopp.

Som jag skrev tidigare i ett av inläggen så är jag ingen mästerkock i köket men jag älskar att laga mat när jag får laga till andra och hitta på lite nya saker. Viljan att skämma bort andra människor med fantasifull och bra mat tror jag faktiskt att jag har ärvt av min mamma. Det är något jag är stolt över idag! Mamma är min idol i många avseenden. Hon har ett stort hjärta och välkomnar alltid alla hem till hennes kök.      

<3<3<3  

Här kommer ett tips på fajitasen som jag knepade ihop.

Köttfajitas för 2 pers:

Ingredienser till brödet:

4 ägg

3 msk mjöl

0,5 dl arrowrot (kan uteslutas)

salt & timjan

Tillagning:

Blanda ägg, mjöl och arrowrot i en bunke tills det blir en slät mix. Sedan häller du i smeten i stekpannan så den täcker botten och får en rund form (inte för tjockt lager dock). Krydda med timjan och stek brödet på båda sidorna. Ett tips är att inte ha för mycket olja i stekpannan eftersom brödet blir väldigt oljigt då, (bättre lycka nästa gång Elli). 

Köttet stekte jag som en hel bit som vanligt sedan skivade jag upp köttet när jag stekt klart. Genom att göra så behåller du saftigheten istället för att skiva den från början. Peppra och salta köttet innan alt under stekningen.

Såsen gjorde jag på kvarg och sötsur sås. Mixa dessa så får du en lite mildare och krämigare känsla av den sötsura såsen.

Sedan är det bara att ta på det du gillar i grönsaksväg. Jag valde grönsallad, tomat, lök, saltgurka och färsk morot.

 Mums mums.

Puss och kram

About the author

elli

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *