Gluten-free Pita Bread with Chicken Curry

IMG_7450
IMG_7452

Middagen klar på 30 min.
Igår blev det pitabröd med kycklingcurry. Superenkelt, och fort att tillaga.

Pita bread 2 pieces:
2 dl mandelmjöl / 2 dl Almond flour
2 äggvitor / 2 egg whites
10 msk valfri mjölk / 10 tbs milk
2 msk fiberhusk / 2 tbs Fiberhusk
1 tsk bakpulver / 1 teaspoon baking powder
Valfri krydda plus salt / optional spice

Blanda alla ingredienser i en bunke och låt svälla 5 min. Vät händerna med vatten så blir det lättare att forma degen. Lägg bakplåtspapper på en tallrik och lägg den formade degen på pappret. Gör inte degen för platt eftersom du vill kunna dela på brödet när det är klart. Stoppa in degen 2 min i micron och låt sedan svalna lite. Jag stekte brödet i lite olja efter för att få lite färg och extra smak. Fyll brödet med det du gillar. Jag valde att fylla med en kycklingröra toppat med lite färska grönsaker.

Pita bread with chicken curry is easy and fast.
Mix all ingrediens in a bowl and let it swell for 5 minutes. We your hands with water and shape the bread. Place baking paper on a plate and put the shaped bread on the paper. Do not make the bread to flat because you want to be able to part the bread when it is ready. Put the dough 2 minutes in the microwave. After that I fried the bread in oil to get some color and extra flavour. Fill the bread with what you like. I chose to fill with chicken curry and then added some fresh vegetables. Enjoy, Xo

You may also like

About the author

elli

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *