En liten lektion om citronen

Jag har sedan barnsben alltid gillat citron. I skolan hade vi citrontävling om vem som kunde äta flest citronklyftor på tid utan att röra en min. Jag vann varje gång. När jag är sjuk dricker jag alltid varmt vatten med massa citron & honung och det hjälper verkligen för att bli av med förkylningen snabbare.

Nu tänkte jag hylla vår citron med 8 anledningar till varför du varje dag borde dricka ett glas ljummet vatten med citron i.

 1. Citronvatten rensar gifter från blodet vilket i sin tur hjälper till att hålla huden klar och till en viss del hålla rynkorna borta.

2. Balanserar pH-värdet i kroppen.

 3. Hjälper till med viktminskning: Citroner innehåller mycket pektin, som hjälper till att bekämpa hunger. Det har också visat sig att människor som upprätthåller en mer basisk kost går ner i vikt snabbare.

 4. Underlättar matsmältningen: Citronsaft hjälper till att rensa ur levern och uppmuntrar den att producera galla som är en nödvändig syra för matsmältningen. Effektiv matsmältning minskar halsbränna och förstoppning.

 5. Citroner ökar graden av urinering i kroppen, vilket bidrar till att rena kroppen. Gifter lämnar därför kroppen i en snabbare takt och då hålls urinvägarna friskare.

  6. Ökar ditt immunförsvar: Citroner innehåller mycket C-vitamin, vilket är bra för att bekämpa förkylningar.

 7. Du får en fräschare andedräkt.

 8. Lindrar andningsproblem: Varmt citronvatten hjälper att bli av infektioner i luftvägarna och lindrar hosta. Citronvattnet kan också fungera som hjälp för personer med astma och allergier.

 Varför måste det vara ljummet vatten och inte kallt? Det tar energi för kroppen att bearbeta kallt vatten så därför är ljummet bättre.

Efter detta inlägg vet ni kanske lite mer om citronen =).

Se nu till att köpa hem lite sura citroner så ska ni se att det blir fart på kroppen & knoppen.

Puss & kram

You may also like

About the author

elli

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *