Det lite nyttigare alternativet till lasagne & Taco!!

Blomkål kan du även använda som tacoskal, väldigt stabila.!

Hej hopp,

Nu är jag laddad för att lägga upp mer maträtter som jag gör. Jag är ABSOLUT ingen expert i köket men jag älskar att prova mig fram och mixa allt möjligt jag har i kylskåpet. Tänk vad du kan åstakomma med några få ingredienser om man bara låter sin fantasi sprudla lite. 😉 .

Här kommer ett superenkelt recept (det är så jag vill ha det, enkelt men gott).

Tacolasagne med grönkål / 2 personer

Ingredienser:

600 gr Köttfärs

1 burk krossade tomater

1 stor tomat

Jalapenos (så många du klarar av, hot)

1 Tacokrydda på påse

Några blad mynta (kan uteslutas)

Fyra stora blad Grönkål

2 dl ost alt mer om man gillar det krämigare

Salt & peppar efter smak.

Tillagning:

Sätt ugnen på 225 gr. Stek köttfärsen så den är så gott som klar. Lägg sedan i myntablad och häll på de krossade tomaterna. Krydda med salt och peppar efter smak. Viktigt att smaka av så det inte blir för salt. Låt köttfärsen ligga och puttra lite medans du skär upp tomaten, hackar jalapenosen i mindre bitar och drar loss bladen från blomkålsroten. Sedan börjar du med att lägga ett blomkålsblad i botten på den ungsäkraformen och sedan lägger du lager med köttfärs och sedan ett till lager med blad och sedan köttfärs. På detta lägger du sedan ut tomaten, jalapenosen och osten. Du kan även lägga dem mellan bladen men jag valde att lägga dem på toppen. Sedan är det bara in i ugnen och när osten är smält och tomatern ser varma och goda ut så är det klart. Jag gillade att blomkålen inte var mjuk rakt igenom för det blir mer tuggmotstånd då.

Sedan är det bara att njuta och äta.

Puss & kram

 

You may also like

About the author

elli

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *