Chia seeds for a healthier life

Chia1
chia2
chia3

Som många andra upptäckte jag det lilla chiafröet för ca två år sedan när det blev en trend att äta dessa. Dock tycker jag trenden bör hålla i sig eftersom det lilla chiafröet verkligen är bra för våra kroppar.

  • Chiafrön innehåller 8 gånger så mycket omega 3 jämfört med lax. Omega 3 minskar bland annat risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Magnesium är väldigt viktigt för oss. Brist på magnesium ökar risken för depressioner och ångest och ökar också risken för sjukdomar i muskler, skelett och hjärna. En vanlig rekommendation för att få i sig mer magnesium är att äta broccoli. Men chiafrön innehåller faktiskt 15 gånger mer magnesium än Broccoli.
  • När du äter chiafrön får du i dig många antioxidanter som är bra för hälsan. Det talas ofta om att man ska äta mycket blåbär eftersom de innehåller så mycket antioxidanter. Men chiafrön innehåller faktiskt mer antioxidanter än blåbär! Antioxidanter sägs vara cancerförebyggande och motverkar hjärt- och kärlsjukdomar.

På bilderna ser du mina olika favoritblandningar. Blanda chiafrön med mandelmjölk ca 2 msk frön och 2 dl mjölk. Låt stå över natten och på morgonen kan du röra om så det inte bildas några klumpar. Toppa med din favorittopping, fil, kvarg, olika bär samt granola.

 

About the author

elli

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *