Breakfast Bread

Homemadebread

Lånad bild

Idag har vi fått nya gäster till Dubai från Stockholm. Jag passade på att baka ett frukostbröd i går kväll så de har något gott att vakna upp till. Ikväll ska vi på middag och i morgon blir det Friday brunch igen så jag återkommer med nya roliga tips och bilder från underbara Dubai.

Recept på brödet / Recipe on the bread
5 dl vetemjöl / 5 cups flour
1 msk bakpulver / 1 tablespoon baking powder
1/4 tsk salt / 1/4 teaspoon salt
2 msk agavesirap / 2 tbls agave syrap
2 1/2 dl vatten / 2 1/2 cups water
1 msk chiafrön / 1 tbls chia seeds

Sätt ugnen på 200 gr och klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten, syrap och rör om till en deg. Blir degen kladdig när du ska ta upp och forma dem till bollar kan du ta lite vatten på händerna för att inte degen ska fastna. Toppa med lite chiafrön. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12 – 14 min.

Låt dem svalna lite och servera med ditt favorit pålägg =).

Today we have new guests coming to Dubai from Stockholm. I took the opportunity to bake bread for breakfast last night so they have something good to wake up to. Tonight we’re going at dinner, and tomorrow we will go to the Friday brunch again so I will return with new fun tips and pictures from the wonderful Dubai.
Baking: Preheat the oven to 200 gr and line a baking sheet with parchment paper. Mix flour, baking powder and salt in a bowl. Add water and syrap and stir to a dough. If the dough becomes sticky when you take them up and shape them into balls, you can take a little water on the hands so the dough will not get fixt on your hands. Put chia seeds on the top. Bake in middle of oven for about
12-14 minutes.
Let them cool a little and serve with your favorite toppings.
Xo

You may also like

About the author

elli

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *