A world without coffee

morgningcoffe

Jag gillar verkligen kaffe men jag tog ett beslut när jag började jobba på mitt första företag som hade en kaffemaskin att jag inte skulle bli beroende som de flesta lyckas bli. Sagt och gjort jag har inte blivit beroende 12 år senare. Jag har haft dagar ibland där man lyckats få i sig 5 koppar under en dag och ibland blir det noll. Att ha ett beroende till något om det så är kaffe, läsk, godis, äpplen, cigaretter, snus m.m. så är det aldrig roligt att vara tvungen att alltid ha dem i sin närhet för att må bra. Vissa personer kan inte starta sin dag utan den där kaffekoppen. Min upptäckt den här veckan är att jag är piggare utan kaffe dem dagar jag inte druckit kaffe. Jag har aldrig tänkt på det så tydligt men den här veckan har jag druckit kaffe måndag och onsdag. Tisdag och torsdag har jag inte druckit kaffe och jag har ett mycket klarare sinne och energi utan den där koppen och har inte varit på väg att somna på eftermiddagen. De två dagar jag drack kaffe på blev jag supertrött på eftermiddagen. Jag kommer inte sluta att dricka kaffe men jag tror det kommer ske mer när jag ska fika i ett trevlig sällskap än framför datorn på jobbet.

Dricker du mycket kaffe? Om du gör det skulle du kunna prova att vara utan?
Puss o kram

I really like coffee but I made a decision when I started working on my first company that had a coffee machine that I would not get addicted like most of the people become. Said and done, I have not become dependent 12 years later. I have had days sometimes where I managed to drink 5 cups in a day and sometimes it becomes zero. To have an addiction to anything if it is coffee, soft drinks, candy, apples, cigarettes, etc. it’s never fun. Some people can not start their day without that cup of coffee. To explain what I noticed during this week is that I am more energetic without coffee those days I did not drink coffee. I never had thought of it so clearly, but this week I’ve been drinking coffee two days of 4 and I have a much clearer mind and energy without that cup, and have not been about to fall asleep in the afternoon. I will not stop drinking coffee but I think it will be more when I go for a coffee in a pleasant company than in front of my computer at work.
Do you drink a lot of coffee? If you do, could you quit today?
Kisses and hugs

kaffe

About the author

elli

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *