4 saker jag saknar med Sverige!

Hejsan,

Här kommer 4 punkter om vad jag saknar just nu utöver min familj & vänner såklart men det behöver jag nog inte ens nämna.  <3.

1. Tänk dig en söndag i november när kylan tar vid lite om dina kinder och höstjackan värmer och höstäpplena dinglar för sista gången i grenen innan det faller mot marken. Du kliver in i stallet och går mot din favorit som står och väntar på att få bli ompysslad och kanske få en morot eller två innan ni gör er klara för att rida ut på en höstritt i skogen. Hästen är varm så när du väl är ryggen och ni tar er ut så är bara kylan ett härligt inslag och höstsolen lyser upp er väg mellan träden. Jag längtar efter att få vara på hästryggen igen.

2. Det är något speciellt när hösten kommer. Jag tycker det är mysigt med tända ljus, taco fredag, krypa under filten, titta på idol och äta godis. Jag älskar allt det där. Här gör du inte riktigt dessa saker. Jag gjorde tacos en kväll och visst det var gott men du får aldrig samma fredags feeling här i Dubai. Sen är det så klart superhärligt med 30 grader varmt och du kan sitta på balkongen hela kvällen och umgås men ibland vill man bara ha en kall höst kväll utanför fönstret och titta på idol. 

3. Godis…. Självklart saknar jag svenskt godis. Mamma du vet inte detta ännu men när ni kommer hit så är det en självklart sak på min vill ha från sverige listan – Godis!! Köpte godis från IKEA här för ett tag sen och det var stor besvikelse… Det ända som var “riktigt” godis och inte fejk var godisnapparna. Allt annat var säkert gjort i någon fabrik här i Dubai som försöker efterlikna vårt plockgodis :-(

4. Att prata i telefonen när jag vill är något jag verkligen saknar. Jag älskar att prata i telefon när jag t.ex. kör bil, går en PW eller bara håller på att städa hemma. Jag ska helst vara själv så jag verkligen kan fokusera på vad den andra personen i luren har att säga och inte ha fokus på någon annan. I dubai kan jag bara ringa mina vänner och familj när jag är sitter vid wifi. Därför blir inte samtalen så många och när man väl får till samtalen vill man verkligen ha tid att prata så då bör man helst boka en tid så båda två kan prata. Ja ni hör, jag blir bara matt av att berätta detta. Fri Wifi på mobilen skulle inte skada så jag kunde känna friheten att ringa när jag vill & mina vänner kan ringa mig utan att behöva fråga om jag är hemma på speciella tider. Tyvärr är det dyrt och jag har inte haft möjlighet att skaffa det ännu.  

                              

Vill dock avsluta med att säga att jag mår oförskämt bra här och jag hade aldrig kommit så långt utan min underbara pojkvän.

Puss & kram

About the author

elli

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *